Wat is het verschil tussen een administratief freelancer en een virtual assistant?

Is het jou ook opgevallen dat er de laatste jaren heel wat virtual assistants (VA’s) zijn gestart? Het is ook Secretary Academy niet ontgaan. Wij volgen de trends en tendensen binnen administratie op de voet en vertellen je meer over de virtuele assistent. Voor welke taken kun je bij deze freelancer terecht en van welke voordelen geniet je als ondernemer of medewerker? We geven graag duiding!

Wat doet een virtueel assistent?

Zoals de benaming doet vermoeden, verleent een virtual assistant ondersteuning aan ondernemingen vanop afstand. Dit profiel is niet in loondienst van de vragende partij, wel een freelancer die op vaste basis hulp biedt voor een of meerdere to do’s. Het aanbod aan dienstverlening rijkt mijlenver. Van administratieve taken, naar technische assistentie, tot creatieve ondersteuning. Het aantal uren dat een virtueel assistent remote hulp verleent varieert, maar doorgaans kunnen klanten minstens 8 uur per week op hun VA rekenen via Secretary Academy.

Wanneer opteer je voor een virtual assistant?

Een virtueel assistent is de geknipte kandidaat om afgelijnde taken aan toe te vertrouwen. Verantwoordelijkheden die vandaag bij jou als ondernemer liggen, of taken van je marketingmedewerker, IT’er of administratief collega. De freelancer is specialist in zijn vak en kan vanop afstand moeiteloos de to do’s afvinken. Via mail, telefoon of videocall krijg je tussentijdse updates. Jij hoeft je niet te verplaatsen naar de expert en ook de virtuele assistent in kwestie heeft geen plekje op jouw kantoor nodig. 

Goed om weten | Secretary Academy schakelt een VA meestal in als je een dag per week werk hebt en dat voor een geruime tijd. Stel je vrijblijvend met ons in contact voor meer informatie als je wekelijks 8 uur of meer ondersteuning zoekt. 

Wanneer kies je voor een administratief freelancer?

Ben je op zoek naar ondersteuning voor jouw administratie in de brede zin van het woord, dan ben je aan het juiste adres bij een administratief freelancer. Deze expert kan ondernemers en/of medewerkers versterking bieden bij de allround administratie. Omdat het hier gaat om kantoortaken zoals onthaal, telefonie en boekhouding is het mooi meegenomen dat de administratieve duizendpoot geregeld aanwezig is bij jou in het bedrijf. Net als bij een VA wordt er samengewerkt vanaf een dag professionele assistentie per week.

Goed om weten | Secretary Academy is 100 % fan van een uitgebreide kennismaking bij jou in de zaak. Zo kunnen we goed poolshoogte nemen van de situatie, zien we hoe je administratieve processen in de praktijk lopen en krijgen we meteen de kans om de werksfeer op te snuiven. Een persoonlijke kick-off komt de administratieve ondersteuning alleen maar ten goede.

Stapelen de administratieve taken zich op en ontbreekt het jou of je team aan tijd om ze grondig beet te grijpen? Wil je samenwerken met een ervaren partner voor administratieve ondersteuning op maat? Secretary Academy is one call away!

Contacteer ons voor meer informatie >>