Pas een sportmindset toe in je bedrijf en pluk er de vruchten van!

Van zwemmen, over fietsen, tot lopen: Secretary Academy heeft met triatlonliefhebster Katy Vercammen een immer sportieve founder. Wat blijkt uit haar jarenlange ervaring? Een positieve sportieve mindset kun je ook vertalen naar je onderneming! Lees meer over de gelijkenissen tussen sport en het ondernemerschap en welke tips, mét resultaat op je administratie, je kunt toepassen.

#1 De drie D’s

Al joggend jouw medewerkers, klanten of stakeholders te woord staan om een podiumplaats in je sector te verzilveren? Geen nood. Zo letterlijk adviseert Secretary Academy jou niet om sport door te trekken naar je onderneming. Het draait meer om de ingesteldheid die van pas kan komen. Zonder dat je het goed en wel beseft, pas je als ondernemer al enkele principes uit de sportwereld toe. Topsport vereist discipline, daadkracht en doorzettingsvermogen. Aangezien jij aan het hoofd van je eigen zaak staat, ben je waarschijnlijk gezegend met die kwaliteiten. 

#2 Vertraag om te versnellen

Bouw je net als atleten al rustmomenten in? De boog kan niet altijd gespannen staan en daar springen sportievelingen slim mee om. Dankzij een uitgekiend trainingsschema dat naast veel inspanning ook ontspanning inbouwt, verhoogt hun veerkracht. Hoewel we als ondernemers vaak het idee hebben dat snel schakelen key is, heeft bewust pauzeren een positieve impact op lange termijn. Vertragen doet groeien!

#3 Wees geduldig

Zonder voorbereiding een marathon lopen en hopen op een toptijd? Het geluk kan aan jouw kant staan, maar die kans is klein. Zo gaat het ook met je administratie. Die vraagt net als een klinkende sportprestatie om een weloverwogen voorbereiding, dat mondjesmaat naar een groter doel toewerkt. Geautomatiseerde processen inbouwen, gebruiksvriendelijk inventariseren, digitaal factureren en aanmanen … Stuk voor stuk knappe administratieve doelen die de nodige tijd en inzet vragen. 

#4 Laat je begeleiden

Met een ervaren trainer aan je zijde deel je dat grote doel op in tussentijdse targets. Wie plichtsbewust kleine stappen zet, boekt uiteindelijk grote resultaten. Zoals de Rode Duivels kunnen rekenen op Roberto Martínez voor hun trainingsschema, kun jij aankloppen bij een ondernemerscoach of administratief freelancer voor een plan op maat.

#5 Deelnemen is belangrijker dan winnen

Last but not least, draait het in de sportwereld niet louter om prestaties. Secretary Academy’s favoriete atleten; wielrenner Wout Van Aert en ex-triatlete Sofie Goos, zijn naast sportieve talenten ook positief, sociaal en empathisch ingesteld. Omring je als ondernemer met gelijkgezinden, laat je adviseren door experten van buitenaf, relativeer je tekortkomingen en gun je concurrenten hun successen. Wedden dat je jouw onderneming en administratie zo in topconditie brengt? Enjoy the ride!

Missen jouw administratieve processen richting? Klik in het zadel met Secretary Academy voor ondersteuning van een eersteklas administratief freelancer en een trainingsplan op lange termijn.

Contacteer ons voor meer informatie >>