Toewerken naar targets met administratie

Toewerken naar targets met administratie

Een bedrijfsnaam bedenken, een ondernemingsnummer aanvragen, een businessplan opstellen … Stuk voor stuk vanzelfsprekende stappen voor startende ondernemers. En terecht, want voorbereiding is key! Maar wat met de administratieve kant van je businessverhaal: is het waardevol ook voor je administratie doelstellingen voorop te stellen? Secretary Academy belicht de voordelen van toewerken naar targets, recht richting resultaat! 

Wees de paperassen (indien mogelijk) voor 

Je zaak ziet nog maar net het levenslicht. In dat geval zijn je paperassen vaak beperkt. Je ontfermt je als zaakvoerder veelal zelf over het opvolgen van mails, opstellen van offertes en uitsturen van facturen. You are on top of things! Naarmate je bedrijf groeit, neemt vaak ook de papierwinkel exponentieel toe. Je agenda stroomt vol met klinkende projecten waardoor de administratie zelf beheren, uitvoeren en optimaliseren, lang niet meer vanzelfsprekend is … Secretary Academy adviseert starters om die reden bij de aanvang meteen een administratieve flow uit te stippelen. Zo start je met een visie en gaat de administratie niet boven je hoofd groeien. Al is het zeker niet te laat, als je bedrijf al enkele jaren op de teller heeft staan. Administratie steekt dagelijks de kop op in een draaiende onderneming, wat het op ieder moment de moeite maakt ze beet te grijpen en in duidelijke doelen te gieten.

Noteer je doelen kort in klare taal 

Administratieve doelen stellen, klinkt misschien als een ver-van-je-bedshow, al hoeft het niet complex te zijn. De bedoeling ervan is nu stil te staan en later je administratie te vereenvoudigen, zodat je tijd en ruimte wint. Het loont de moeite je targets, al zijn ze voor jou glashelder, beknopt neer te pennen. Door doelen te documenteren, sta je er bewust bij stil en kunnen je medewerkers, naarmate je zaak doorgroeit, vlot teruggrijpen naar de visie op administratie. 

Verloopt je administratie 100 % via Excel? Bouw je structuren in je administratie met Teamleader? It’s up to you! De tool waarmee je werkt, bepaalt niet het succes van je flow. Net zoals dat geldt voor doelstellingen binnen hr of de boekhouding, is vooral focus de kracht van je succes. Met een visie bereik je doorgaans meer. Meer overzicht op de lopende zaken, meer tijd om te netwerken en bijgevolg meer omzet voor jouw onderneming. En dat is uiteindelijk waar het om draait, je boterham verdienen door dagelijks je grootste passie te beoefenen! 

Zoekt jouw onderneming iemand die de administratie beetgrijpt en stapsgewijs (terug) op de rails zet? Wil jij tijd winnen met administratieve processen in plaats van tijd verliezen? Informeer vrijblijvend hoe Secretary Academy jouw administratie organiseert, reduceert en innoveert. 

Contacteer ons voor meer informatie >>